Number Series Questions Set for IBM (Part - I)

1 comment

1. 1, 5, 10, 16, 23, 31, _
(a) 38
(b) 50
(c) 40
(d) 39
2. 3, 5, 7, 9, ._
(a) 1
(b) 11
(c) 13
(d) 16
(e) 10
3. 4, 6, 9, 13 ,_
(a) 18
(b) 17
(c) 16
(d) 19
4. 4, 9, 16, 25 ,_
(a) 32
(b) 49
(C) 42
(d) 55
5. 0, 7, 26, 63, _
(a) 125
(b) 124
(c) 126
(d) 98
5, 8, 13, 21,_
(a) 55
(b) 34
(c) 52
(d) 37
7. 8, 12, 20, 32, 48, _
(A) 58
(b) 62
(c) 68
(d) 68
8. 3, 2, 7, 6, 11,_
(A) 8
(b) 10
(c) 4
(d) 2
9. 0, 6, 24, 60, 120, 210_
(a) 240
(b) 290
(c) 336
(d) 504
10. 4, 6, 12, 14, 28, 30_
(a) 32
(b) 60
(c) 62
(d) 64
11. 1, 3, 3, 6, 7, 9, _, 12, 21
(a) 10
(b) 11
(c) 12
(d) 13
12. 1/2, 3/4, 5/8, 7/16, _
(a) 9/32
(b) 10/17
(c) 11/34
(d) 12/35
13. 20, 19, 17, _, 10, 5
(a) 12
(b) 13
(c) 14
(d) 15
14. 6, 11, 21, 36, 56,_
(a) 42
(b) 51
(c) 81
(d) 91
15. 3,4,7,7,13,13,21,22,31,44,
(a) 42
(b) 43
(c) 51
(d) 52
16. 11, 10, _, 100, 1001, 1000, 10001
(a) 101
(b) 110
(c) 111
(d) 1111
17. 4/9, 9/20, _, 39/86
(a) 17/40
(b) 19/42
(c) 20/45
(d) 29/43
18. 11 1/9, 12 1/2, 14 2/17, 16?, _
(a) 8?
(b) 9 1/11
(c) 10
(d) 20
19. 123456147, 12345614, 2345614, 234561, _
(a) 3456
(b) 2345
(c) 23456
(d) 34561
20. (2,3), (3,5), (5,7) ,(7,7/) ,(U,13),_
(a) (13, 15)
(b) (15, 16)
(c) (13, 17)
(d) (13, 19)
21. 34, 45, 56, 57,_
(a) 78
(b) 82
(c) 84
(d) 73
22. 2/v5, 3/5, 4/5v5, 5/25,_
(a) 6/5v5
(b) 6/25v5
(c) 6/125
(d) 7/25
23. 563, 647, 479, 815, _
(a) 672
(b) 386
(c) 279
(d) 143
24. 840, 168, 42, 14, 7,_
(a) 1
(b) 7
(c) 9
(d) 12
25. 734, 245, 356, 467, _
(a) 579
(b) 578
(c) 568
(d) 478

ANSWER
(1) C    (2) B        (3)A      (4) B      (5) B
(6) B     (7) C       (8) B     (9) C      (10) B
(11) D   (12) A    (13) C   (14) C    (15) B
(16) A    (17) B    (18) D   (19) D    (20) C
(21) A    (22) B    (23) D   (24) B    (25) B


More Problems on Number Series PartI   Part II    Part III    Part IV    Part V    Part VI    Part VII    Part VIII    Part IX    Part X

1 comments:

Post a Comment